Immunotherapie bij kanker

Over de hele wereld wordt belangrijk onderzoek uitgevoerd op het gebied van immunotherapie (immuno-oncologie). Bristol-Myers Squibb heeft een uitgebreid onderzoeksprogramma met diverse immunotherapie geneesmiddelen voor de behandeling van meerdere tumortypen.

longkanker

Longkanker

De meest voorkomende vorm van longkanker is niet-kleincellige longkanker. Het eigen immuunsysteem is van nature in staat om te reageren op deze longkankercellen.

Meer informative over longkanker
melanoom

Melanoom

Melanoom is een agressieve vorm van huidkanker. Melanoom kan worden behandeld met immunotherapie.

Meer informatie over melanoom
niercelkanker

Niercelkanker

Sommige gevallen van gevorderde, of uitgezaaide niercelkanker kunnen worden geclassificeerd als niercelcarcinoom. Het immuunsysteem is in staat op deze kankercellen te reageren.

Meer informatie over niercelkanker
hematologie

Hematologie

Bij hematologische maligniteiten, oftewel bloedkanker is er sprake van een kwaadaardige afwijking in het bloed, de bloedvormende organen of de lymfklieren. Vormen van bloedkanker zijn bijvoorbeeld: lymfklierkanker, leukemie en multipel myeloom. Immunotherapie is een mogelijke behandeloptie voor sommige vormen van bloedkanker.

Meer informatie over hematologie
blaaskanker

Blaaskanker

Indien er sprake is van kwaadaardige tumoren in de blaas, spreken we over blaaskanker. Ongeveer 95% van de tumoren in de blaas is kwaadaardig. Blaaskanker kan worden behandeld met immunotherapie.

Meer informatie over blaaskanker
hoofd hals kanker

Hoofd- / Halskanker

Hoofd- / halskanker ontstaat in het slijmvlies van neus, mond en keel, in de speekselklieren, in de hals of in de huid van het hoofd-halsgebied.

Meer informatie over hoofd- / halskanker
biomarkers

Biomarkers

Biomarkers zijn biologische aanwijzingen, die meetbaar zijn in het tumorweefsel of in lichaamsvloeistoffen zoals bloed of urine. Biomarkers kunnen belangrijke informatie geven over kanker.

Meer informatie over biomarkers