Hoofd- / halskanker

Hoofd- / halskanker ontstaat in het slijmvlies van de mond- en keelholte, maar ook in de hals of in de huid van het hoofd-halsgebied. Het overgrote deel van deze tumoren in het hoofd-halsgebied zijn plaveiselcelcarcinomen.

Behandeling met Opdivo van hoofd- / halskanker

Uw behandelend arts heeft u een behandeling met Opdivo (nivolumab) voorgeschreven. Het geneesmiddel Opdivo wordt voorgeschreven als monotherapie voor de behandeling van plaveiselcelcarcinoom van het hoofd-halsgebied bij volwassenen die progressie in de ziekte vertonen tijdens of na behandeling met platina-bevattende therapie.

Het is verstandig om de bijsluiter van Opdivo goed door te lezen voordat u met de behandeling start. Er staat belangrijke informatie voor u in en is bedoeld als ondersteuning naast de informatie die u van uw behandelend arts en verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige ontvangt.

Heeft u nog vragen of ervaart u bijwerkingen zoals beschreven op deze website? Neem dan contact op met uw behandelend arts of verpleegkundig specialist / oncologieverpleegkundige.