Gevorderd niercelcarcinoom

Bij nierkanker zit er een kwaadaardig gezwel (een tumor) in de nier. Bij gevorderd niercelcarcinoom is er meestal sprake van uitzaaiingen waarbij de kanker zich niet beperkt tot de niercellen, maar zich heeft uitgezaaid naar andere organen of botten.

Behandeling met Opdivo van gemetastaseerd niercelcarcinoom

Uw behandelend arts heeft u een behandeling met Opdivo (nivolumab) voorgeschreven. Opdivo wordt voorgeschreven als monotherapie voor de behandeling van gevorderd niercelcarcinoom na eerdere behandeling bij volwassenen.

Het is verstandig om de bijsluiter van Opdivo goed door te lezen voordat u met de behandeling start. Er staat belangrijke informatie voor u in en is bedoeld als ondersteuning naast de informatie die u van uw behandelend arts en verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige ontvangt.

Behandeling met Opdivo i.c.m. Yervoy van gevorderd niercelcarcinoom

Uw behandelend arts heeft u een behandeling met Opdivo (nivolumab) en Yervoy (ipilimumab) voorgeschreven. Opdivo en Yervoy zijn vormen van immunotherapie. Het zijn medicijnen die de natuurlijke afweerreactie van het lichaam tegen kankercellen stimuleren. Opdivo en Yervoy werken samen met uw immuunsysteem om gevorderd niercelcarcinoom te bestrijden. Yervoy activeert het immuunsysteem en stimuleert de aanmaak van cellen die kanker bestrijden. Opdivo zorgt ervoor dat deze cellen geactiveerd worden om de kankercellen te herkennen en te vernietigen.

Het is verstandig om de bijsluiters van Opdivo en Yervoy goed door te lezen voordat u met de behandeling start. Er staat belangrijke informatie voor u in en is bedoeld als ondersteuning naast de informatie die u van uw behandelend arts en verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige ontvangt.

Heeft u nog vragen of ervaart u bijwerkingen zoals beschreven op deze website? Neem dan contact op met uw behandelend arts of verpleegkundig specialist / oncologieverpleegkundige.