Melanoom

Melanoom is een vorm van huidkanker die ontstaat in pigmentcellen. Deze pigmentcellen worden ook wel melanocyten genoemd. Ze bevinden zich in de opperhuid. Melanomen komen in Nederland steeds vaker voor.

Behandeling met Opdivo van gemetastaseerd melanoom of melanoom waarbij de lymfeklieren betrokken zijn

Uw behandelend arts heeft u een behandeling met Opdivo voorgeschreven. Het is verstandig om de bijsluiter van Opdivo goed door te lezen voordat u met de behandeling start. Er staat belangrijke informatie voor u in en is bedoeld als ondersteuning naast de informatie die u van uw behandelend arts en verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige ontvangt.

Behandeling met Opdivo i.c.m. Yervoy van gemetastaseerd melanoom

Uw behandelend arts heeft u een behandeling met Opdivo (nivolumab) en Yervoy (ipilimumab) voorgeschreven. Opdivo en Yervoy zijn vormen van immunotherapie. Het zijn medicijnen die de natuurlijke afweerreactie van het lichaam tegen kankercellen stimuleren. Opdivo en Yervoy werken samen met uw immuunsysteem om uitgezaaid melanoom te bestrijden. Yervoy activeert het immuunsysteem en stimuleert de aanmaak van cellen die kanker bestrijden. Opdivo zorgt ervoor dat deze cellen geactiveerd worden om de kankercellen te herkennen en te vernietigen.

Het is verstandig om de bijsluiters van Opdivo en Yervoy goed door te lezen voordat u met de behandeling start. Er staat belangrijke informatie voor u in en is bedoeld als ondersteuning naast de informatie die u van uw behandelend arts en verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige ontvangt.

Behandeling met Yervoy van gemetastaseerd melanoom

Uw behandelend arts heeft u een behandeling met Yervoy voorgeschreven. Het is verstandig om de bijsluiter van Yervoy goed door te lezen voordat u met de behandeling start. Er staat belangrijke informatie voor u in en is bedoeld als ondersteuning naast de informatie die u van uw behandelend arts en verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige ontvangt.

Heeft u nog vragen of ervaart u bijwerkingen zoals beschreven op deze website? Neem dan contact op met uw behandelend arts of verpleegkundig specialist / oncologieverpleegkundige.