Blaaskanker

Een vorm van blaaskanker is het urotheelcarcinoom (UC). Het urotheelcarcinoom is een kwaadaardige tumor in de blaas. Deze tumor ontstaat vanuit het slijmvliesweefsel van de blaaswand en groeit bijna altijd uit in de blaasholte.

Behandeling met Opdivo van urotheelcarcinoom

Uw behandelend arts heeft u een behandeling met Opdivo (nivolumab) voorgeschreven. Het geneesmiddel Opdivo wordt voorgeschreven als monotherapie bij volwassenen voor de behandeling van lokaal gevorderd urotheelcarcinoom dat niet meer operatief te behandelen is, of is uitgezaaid en waarbij eerdere platina-bevattende therapieën niet mochten baten.

Het is verstandig om de bijsluiter van Opdivo goed door te lezen voordat u met de behandeling start. Er staat belangrijke informatie voor u in en is bedoeld als ondersteuning naast de informatie die u van uw behandelend arts en verpleegkundig specialist of oncologieverpleegkundige ontvangt.

Heeft u nog vragen of ervaart u bijwerkingen zoals beschreven op deze website? Neem dan contact op met uw behandelend arts of verpleegkundig specialist / oncologieverpleegkundige.