Begrijpt u iets niet?

In de begrippen index kunt u meer uitleg vinden over bepaalde begrippen die u op deze website tegenkomt.

In de Begrippen index kunt u meer informatie krijgen over bepaalde begrippen die op deze website tegenkomt.

Begrippen index

Patiëntenorganisaties

Overige patiëntenorganisaties

Patiëntenorganisaties

Er zijn verschillende patiëntenorganisaties voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Deze patiëntenorganisaties geven voorlichting en informatie omtrent kanker en bieden vaak mogelijkheden tot lotgenotencontact. Bekijk hieronder een aantal patiëntenorganisaties voor melanoom, niercelkanker en longkanker.

Longkanker Nederland

De patiëntenorganisatie Longkanker Nederland geeft informatie en advies omtrent longkanker. Je kunt hier gratis boeken en folders over longkanker bestellen. Je vindt er informatie om in contact te komen met lotgenoten en je kunt ervaringsverhalen lezen van mensen die longkanker hebben, of hun naasten.

Ga hier naar Longkanker Nederland

Asbestslachtoffers Vereniging Nederland

Asbestslachtoffers Vereniging Nederland is een patiëntenorganisatie voor mensen met een asbestziekte, of hun naasten. Op de website van deze patiëntenorganisatie kunt u meer informatie vinden over de ziekte, een luisterend oor vinden, of meer te weten komen over de juridische aspecten.

Ga hier naar Asbestslachtoffers Vereniging Nederland

Leven met blaas- of nierkanker

De patiëntenorganisatie Leven met blaas- of nierkanker geeft voorlichting over blaas- en nierkanker. U vindt hier uitgebreide informatie over de diagnose en de behandeling, tips hoe u kunt omgaan met de diagnose en u kunt via deze vereniging in contact komen met lotgenoten.

Ga hier naar Leven met blaas- of nierkanker

Stichting melanoom

Stichting melanoom richt zich op mensen met melanoom. Deze patiëntenorganisatie geeft betrouwbare informatie over melanoom, oogmelanoom en zeldzame vormen van melanoom. U vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen en kunt in contact komen met lotgenoten.

Ga hier naar Stichting melanoom