Omgaan met kanker

Wanneer er bij uzelf of bij uw naasten kanker wordt vastgesteld, komen er mogelijk veel vragen bij u op. Wat kunt u zelf doen? Of wat kunt u doen als u zorgt voor iemand met kanker? Lees enkele tips op onderstaande pagina's.

tips omgaan kanker

Wat kunt u zelf doen?

De diagnose kanker zal u erg overvallen. Deze tips kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op de gesprekken met uw arts.

Lees hier wat u zelf kunt doen
tips patienten kanker

Praktische tips voor patiënten

Het is belangrijk om tijdens uw ziekte goed voor uw emotionele gezondheid te zorgen. Uw emotionele welzijn is net zo belangrijk als uw lichamelijke gezondheid.

Lees hier praktische tips voor patiënten
tips mantelzorgers kanker

Praktische tips voor mantelzorgers

Het zorgen voor een geliefde met kanker kan erg belastend voor u zijn. Zorg daarom goed voor uzelf. Ook uw emotionele welzijn is zeer belangrijk.

Lees hier praktische tips voor mantelzorgers
vragen over immuno oncologie

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heeft u vragen met betrekking tot immunotherapie? Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over dit onderwerp met daarbij een uitleg.

Lees hier de veelgestelde vragen
ervaring longkanker

Ervaringen van longkankerpatiënten

Niet alle longkanker patiënten reageren hetzelfde op immunotherapie. Er zijn patienten bij wie hun kanker niet of nauwelijks verbetert. Of de therapie moeten stoppen vanwege bijwerkingen. Maar er zijn ook patiënten die heel goed op immunotherapie reageren.

Hun verhalen leest u hier.